Rajčicom protiv problema s prostatomMuškarci mogu imati izuzetno ozbiljnih problema s prostatom, a rajčica se pokazuje kao idealna prevencija.

Rajčica već imenom podsjeća na sve blagodati koje pruža njen sočan plod, a najnovije istraživanje provedeno na australskom Sveučilištu Queensland dodalo je još jednu veliku korist ionako podugačkoj listi.

Kako su zaključili znantvenici, antioksidans koji čini rajčicu crvenom, likopen, smanjuje proširenje prostate, a posljedično i pritisak na mjehur. Što to znači muškarcima koji zbog problema s prostatom moraju stalno na toalet u bilo koje doba dana i noći, lako je zamisliti.

Istraživanje je pokazalo da likopen smanjuje potrebu za odlaskom u toalet za trećinu, što je značajno poboljšanje, zaključili su znanstvenici nakon tromjesečnog ispitivanja učinka likopena. 

Do sada je likopen već dokazao blagotvorne učinke na kardivaskularne bolesti, rak prostate i moždani udar, a ovo istraživanje samo zaokružuje sliku superhrane kakva rajčica jest. 

Nemojte zaboraviti, rajčica koja je proizvedena na prirodni način, bez upotrebe raznih kemijskih zaštitnih  srestava je idealna prevencija za probleme s prostatom.

Upotreba ljekovitog bilja i njihovih pripravaka najstariji je oblik medicine. Danas u većem dijelu svijeta, liječenje ljekovitim biljem koristi se kao najvažniji način liječenja. Mnogi suvremeni lijekovi neposredno ili u djelomično promijenjenom obliku potječu od ljekovitih biljaka. U cijelom svijetu koristi se oko 20 000 ljekovitih biljaka, a od toga 1100 dobro je istraženo.