Prirodni lijek protiv proljeva


mljevena kava i limun

Narodni lijek protiv proljeva koji je vrlo učinkovit priprema se od mljevene kave i limunovog soka. Iako postoje mnogi moderni lijekovi ovaj prirodni pripravak često se koristi.

 Sastojci:
  • 3 kašike mljevene kave
  • 2 kašike limunovog soka
Pomiješajte 3 kašike mljevene kave i 2 kašike limunovog soka. Miješajte kašikom dok ne dobijete kašu. Kada ste ju dobili pojedite smjesu. 

Ova smjesa je gorka i kiselkasta i vrlo neukusana, ali je recept učinkovit i pomaže. Nije poželjno dodavati šećer ili bilo što drugo da bi uklonili gorak okus. Koristite običnu mljevenu kavu, nije poželnjo koristiti instant kavu jer će se ona razgraditi u tijelu čime ćete unijeti veliku količinu kofeina, a nećete liječiti proljev. 





Upotreba ljekovitog bilja i njihovih pripravaka najstariji je oblik medicine. Danas u većem dijelu svijeta, liječenje ljekovitim biljem koristi se kao najvažniji način liječenja. Mnogi suvremeni lijekovi neposredno ili u djelomično promijenjenom obliku potječu od ljekovitih biljaka. U cijelom svijetu koristi se oko 20 000 ljekovitih biljaka, a od toga 1100 dobro je istraženo.