Ulje origana nadmašuje učinkovitost modernih antibiotika



Ulje dobiveno iz lišća origana sadrži ljekoviti sastojak carvacrol, koji posjeduje nevjerojatna antibakterijska svojstva. Istraživanja univerziteta Georgetown su pokazala da se ulje origana bori sa infekcijama „sa istom učinkovitošću kao i klasični antibiotici“.

Čak i mala doza ulja origana bila je efikasna protiv Stafilokoka i po svojim anti-bakterijskim svojstvima mogla se usporediti sa konvencionalnim antibioticima streptomicinom, penicilinom i vankomicinom.

Daljnja istraživanja su potvrdila, da između ostalih prirodnih ulja, samo ulje origana ima jako djelovanje na uobičajene patogene bakterije, kao što su Stafilokok, E-coli i listerija.

Britanski znanstvenici su potvrdili da je ulje origana učinkovito protiv 25 različitih bakterija. Klinička istraživanja u Italiji su pokazala da se ulje origana može koristiti za uništavanje crijevnih parazita.

Broj dokaza o ljekovitim svojstvima ulja origana stalno raste. Između 52 testirane biljke, samo je ulje origana djelovalo na Candidu Albicans, E-coli, Salmonellu i Pseudomonas aeruginosa. Pseudomonas je vrsta bakterije, koju je posebno teško liječiti, jer se razvila u vrste, koje su imune na antibiotike.

Nedavna izvješća pokazuju, da carvacrol, koji sadrži ulje origana, ubija spore bakterija Bacillus cereus i Bacillus anthracis.

Nemojte pomiješati origano koji koristite u kuhinji sa origanom, o kojem se govori u ovom članku! Origano, koji se koristi kao začin, obično pripada porodici Origanum majorana, dok ljekovito ulje dobiva se iz origana vrste Origanum vulgare.

Rast bakterija imunih na antibiotike zabrinjava medicinske stručnjake. Mnoge bakterije već pokazuju otpornost na vankomicin, posebice crijevne bakterije poput Enterokoka.

Pročitajte više na: http://www.alternativa-za-vas.com




Upotreba ljekovitog bilja i njihovih pripravaka najstariji je oblik medicine. Danas u većem dijelu svijeta, liječenje ljekovitim biljem koristi se kao najvažniji način liječenja. Mnogi suvremeni lijekovi neposredno ili u djelomično promijenjenom obliku potječu od ljekovitih biljaka. U cijelom svijetu koristi se oko 20 000 ljekovitih biljaka, a od toga 1100 dobro je istraženo.