Brusnica


Aktivne tvari: sadrži organske kiseline (jabučna, limunska, kininska, benzoična, hipurična) i proantocijanidine (OPC) jedinstvene za ovaj plod.

Omogućuju joj da djeluje kao anti-adherentni faktor koji inhibira adheziju (vezivanje) patogenih bakterija u urinarnom traktu. Djelovanje: potiče čišćenje mokraćnog sustava, te pomaže u slučaju urinarnih infekcija. Može se koristiti i preventivno za čuvanje zdravlja urinarnog trakta.

Prema najnovijim istraživanjima prirodni ekstrakt brusnice djeluje antibiotski na infekcije, bez opasnosti na razvoj otpornosti organizma prema lijeku ili pojavljivanja gljivica, koje su posljedica čestih uzimanja antibiotika. Preporučuje se: zbog visokog udjela polifenola već dugo koristi u liječenju raznih unutarnjih infekcija. Njeni antioksidansi uspješno djeluju u prevenciji raznih bolesti, ispirući uzročnike bolesti sa stjenki probavnog trakta i unutarnjih organa.



Upotreba ljekovitog bilja i njihovih pripravaka najstariji je oblik medicine. Danas u većem dijelu svijeta, liječenje ljekovitim biljem koristi se kao najvažniji način liječenja. Mnogi suvremeni lijekovi neposredno ili u djelomično promijenjenom obliku potječu od ljekovitih biljaka. U cijelom svijetu koristi se oko 20 000 ljekovitih biljaka, a od toga 1100 dobro je istraženo.