Lijek za topljenje kamenca u bubregu i žuči
Česti problem u našim krajevima predstavlja pijesak ili kamen u bubrezima ili žuči. Problem je najčešće uzrokovan ishranom i vodom. Kako bi pokušali izbjeći teške metode konvencionalne medicine donosimo vam oprobani narodni recept za topljenje i izbacivanje kamenčića iz organizma.

Sastojci:
  • 0.25 l maslinovog extra djevičanskog (eko) ulja, 
  • 3 limuna
  • 250g peršinovog korjena (samljevenog) 
  • 250g prirodnog meda
Uputstvo:

Limun dobro operite. Nakon što limun očistite, isjecite ga na komadiće i sameljite u blenderu ili nekoj drugoj mašini što sitnije, korijen peršina ogulite isjecite na komadiće i sameljete ga kao i limun. Sve pomješajte i dodate med, maslinovo ulje. Sastojke mješajte tako dugo dok se masa potpuno ne izjednači.

Za probleme s kamenčićima u bubregu i žuči potrebno je uzimati jednu jušnu žlicu smjese ujutro na tašte i navečer prije spavanja. Smjesu je potrebno držati u hladnjaku u staklenoj boci jer je kvarljiva. Za riješavanje većine problema s pjeskom ili kamenčićima u bubrezima i žuči potrebno je popiti dvije navedene mjere. (Nakon što potrošite prvu napravite još jednu smjesu jer je kvraljiva te se pravi po mjeri od 250 g po sastojku). Smjesa je osmišljena i isprobana u svrhu otapanja kamnčića i vrlo je djelotvorna.

Smjesa je vrlo prijatnog ukusa, a njen sastav jako je zdrav i za druge namjene te ga i drugi ukućani mogu koristiti uporedo s osobom koja boluje od kamena u organizmu. Važno je napomenuti da se za vrijeme korištenja terapije trebaju piti što veće količine tekućina , najbolje vode.

Izvor: Zanimljivosti u prolazuUpotreba ljekovitog bilja i njihovih pripravaka najstariji je oblik medicine. Danas u većem dijelu svijeta, liječenje ljekovitim biljem koristi se kao najvažniji način liječenja. Mnogi suvremeni lijekovi neposredno ili u djelomično promijenjenom obliku potječu od ljekovitih biljaka. U cijelom svijetu koristi se oko 20 000 ljekovitih biljaka, a od toga 1100 dobro je istraženo.